Μικρά μπάνια – Πώς να τα μεταμορφώσετε

Μικρά μπάνια – Πώς να τα μεταμορφώσετε

Μπορεί να ονειρεύεσαι το σπίτι των ονείρων σου με ένα μεγάλο μπάνιο, αλλά στην πραγματικότητα η τωρινή σου οικία να διαθέτει ένα μικρό.

Μην απελπίζεσαι, ακόμα και το πιο μικρό μπάνιο μπορεί να βγάλει προς τα έξω μια πολυτέλεια και ομορφιά, αρκεί να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα.

1. Δίνοντας στιλ
Πειραματίσου με τα χρώματα και δώσε στο μικρό σου μπάνιο ένα ιδιαίτερο στιλ. Παίξε ελεύθερα με τις αποχρώσεις και τις υφές, χωρίς να φοβάσαι για στιλιστικά λάθη. Ακόμα και εάν διαθέτεις βαρετά, απλά πλακάκια, τότε και αυτά μπορούν να δείξουν μια διαφορετική όψη εάν στους τοίχους τοποθετήσεις μια λωρίδα ψηφιδωτού , η οποία να περιλαμβάνει παρόμοια χρώματα με αυτά που διαθέτουν τα πλακάκια σου.

2. Το λευκό χρώμα
Μην φοβηθείς το λευκό χρώμα στο μπάνιο σου. Κάνε το μπάνιο σου όλο λευκό, ενώ μπορεί ακόμα και τα έπιπλα σε αυτό να είναι σε λευκό χρώμα. Το λευκό μπάνιο μοιάζει πάντα μεγαλύτερο και πιο καθαρό.

3. Διαφάνεια στην κουρτίνα
Επέλεξε μια διάφανη ή λευκή κουρτίνα μπάνιου, καθώς θα αποδώσει επιπλέον πόντους στο χώρο.

4. Εφάρμοσε ταπετσαρία στον τοίχο
Η ταπετσαρία μπορεί να αποδώσει στο μικρό σου μπάνιο την αλλαγή που τόσο πολύ έχεις ανάγκη. Μην μπεις σε περιττά έξοδα, απλά διάλεξε την επιφάνεια που θέλεις να καλυφθεί από ταπετσαρία και εφαρμόσετε την σε αυτό το σημείο. Διάλεξε μια ταπετσαρία που να ταιριάζει στο στιλ του μπάνιου σου και στα έπιπλα που αυτό διαθέτει.

5. Ανοιχτά ράφια
Μπορείς να τοποθετήσεις ανοιχτά ράφια στον τοίχο. Τα ανοιχτά ράφια προσδίδουν στιλ ενώ λύνουν το πρόβλημα του αποθηκευτικού χώρου. Τοποθέτησε τα ανοιχτά ράφια σε όποιο σημείο εσύ επιθυμείς.

6. Ο μεγάλος καθρέφτης
Να έχεις κατά νου πως όσο μικρός είναι ο χώρος του μπάνιου σου, τόσο μεγαλύτερος θα πρέπει να είναι και ο καθρέφτης. Ο καθρέφτης έχει την δυνατότητα να κάνει τα πολύ μικρά μπάνια να φαίνονται μεγαλύτερα.

7. Ταβάνι και πάτωμα
Εάν θέλεις να τραβήξεις τα βλέμματα των επισκεπτών στο ταβάνι του μπάνιου σου τοποθέτησε σε αυτό μια ταπετσαρία. Τα ματιά των επισκεπτών θα κοιτούν στο ταβάνι και όχι στα υπόλοιπα σημεία. Επίσης τοποθέτησε ένα στιλάτο και όμορφο χαλάκι στο πάτωμα.

8. Σκαμπό αντί για ράφι
Επειδή ένα μικρό μπάνιο δεν διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους τοποθέτησε ένα μικρό σκαμπό. Εκεί τοποθέτησε τις πετσέτες σου ή ότι άλλο εσύ επιθυμείς.