Ανακαίνιση μπάνιου: 4+1 πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Ανακαίνιση μπάνιου: 4+1 πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Η ανακαίνιση του μπάνιου είναι μια επένδυση που μπορεί να ανανεώσει και να αυξήσει την αξία του σπιτιού σας. Όμως, υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να εξασφαλίσετε ότι η ανακαίνιση θα είναι επιτυχής. Ας δούμε 4+1 κρίσιμα σημεία που πρέπει να προσέξετε:

  1. Σχεδιασμός και Διάταξη: Προτού ξεκινήσετε την ανακαίνιση, καθορίστε τον σχεδιασμό και τη διάταξη που θέλετε για το μπάνιο. Εξετάστε πόσο χώρο έχετε, τον αριθμό των ατόμων που θα το χρησιμοποιούν και τις ανάγκες σας.
  2. Υλικά και Ποιότητα: Το μπάνιο είναι ένας χώρος υγρασίας, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε υλικά που είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά στη χρήση και τον χρόνο. Επίσης, ελέγξτε την ποιότητα των ειδών υγιεινής, των πλακιδίων και των επίπλων που επιλέγετε.
  3. Εξαερισμός: Ένας καλός εξαερισμός είναι ζωτικής σημασίας για το μπάνιο για να αποτρέψετε τη συσσώρευση υγρασίας και την ανάπτυξη μυκήτων. Εξασφαλίστε ότι έχετε έναν αποτελεσματικό ανεμιστήρα ή άλλη λύση εξαερισμού.
  4. Φωτισμός: Ο σωστός φωτισμός μπορεί να κάνει ένα μπάνιο να φαίνεται φωτεινότερο, μεγαλύτερο και πιο φιλόξενο. Σκεφτείτε το πού θα τοποθετηθούν τα φώτα, εάν θέλετε φωτισμό κοντά στον καθρέφτη για το μακιγιάζ και το ξύρισμα κ.λπ.
  5. Προϋπολογισμός: Καθορίστε έναν σαφή προϋπολογισμό προτού ξεκινήσετε την ανακαίνιση και προσπαθήστε να τον τηρήσετε. Λάβετε υπόψη τα έξοδα για την αγορά υλικών, την εργασία, τυχόν απρόοπτα και τις αδυναμίες που μπορεί να ανακύψουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Με καλό σχεδιασμό και σωστή προετοιμασία, η ανακαίνιση του μπάνιου σας μπορεί να είναι μια επιτυχής και ικανοποιητική διαδικασία.

Ανακαίνιση μπάνιου - Οι τάσεις για το 2019

Ανακαίνιση μπάνιου – Οι τάσεις για το 2019

Εφόσον έχεις αποφασίσει να ανακαινίσεις το μπάνιο σου, τότε αξίζει να διαβάσεις το άρθρο που ακολουθεί καθώς περιγράφονται οι καλύτερες τάσεις που επικρατούν το 2019 και αφορούν την ανακαίνιση μπάνιου.

Όσοι προχωρούν σε ανακαίνιση του μπάνιου θέλουν κατά 50 % να ανανεώσουν τον χώρο αυτόν, ενώ το 30% για αλλαγή των επίπλων μπάνιου. 10% καταλαμβάνει η βλάβη στο υδραυλικό σύστημα και το άλλο 10% καταλαμβάνει η ανακαίνιση μπάνιου με στόχο την επέκταση του.

Η ανακαίνιση μπάνιου κοστίζει περίπου 50 € / m2 και οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι η αποξήλωση των πλακιδίων και όλων των ειδών υγιεινής, η αφαίρεση του παλαιού συστήματος ύδρευσης, ενώ πραγματοποιούνται αλλαγές στο ηλεκτρικό δίκτυο, τοποθέτηση νέων πλακιδίων, τοποθέτηση νέων ειδών υγιεινής, νέων επίπλων μπάνιου και βάψιμο του χώρου.

Όσον αφορά την τάση στα πλακίδια must αποτελεί το ψηφιδωτό σχέδιο σε μωσαϊκό στιλ. Μια άλλη τάση που επικρατεί είναι η τοποθέτηση μπετόν στο δάπεδο. Το θερμαινόμενο πάτωμα επιλέγεται από πολλούς, αν και θεωρείται πολυτέλεια. Το θερμαινόμενο πάτωμα τοποθετείται κάτω από τα πλακάκια του μπάνιου.

Το χρώμα του τοίχου που είναι πάντα στη μόδα είναι το λευκό. Το χρώμα αυτό σχετίζεται με την καθαριότητα και ταιριάζει με όλα τα άλλα χρώματα, καθώς και στιλ. Το ανοιχτό θαλασσί ωστόσο είναι στη μόδα για το 2019 και συνδυάζεται μοναδικά με το λευκό χρώμα. Το μωβ και το λιλά αποτελούν χρώματα τα οποία αποτελούν άλλη μια τάση για το τρέχων έτος.

Εφόσον σκοπεύεις να αγοράσεις νέα έπιπλα μπάνιου, επέλεξε ξύλινα τα οποία θεωρούνται must. Τα εναέρια ντουλάπια αποτελούν άλλη μια τάση. Όσον αφορά τις ντουζιέρες αυτές προτιμώνται περισσότερο συγκριτικά με τις μπανιέρες. Οι διάφανες ντουζιέρες αποτελούν τάση για το 2019.

Τι θα πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις ντουζιέρα

Τι θα πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις ντουζιέρα

Εφόσον πραγματοποιείς ανακαίνιση στο μπάνιο σου και ψάχνεις για την ιδανικότερη ντουζιέρα για τον χώρο αυτό, τότε αξίζει να διαβάσεις τα παρακάτω.
Πριν αγοράσεις ντουζιέρα θα πρέπει να σκεφτείς τα τετραγωνικά του μπάνιου. Εάν το μπάνιο σου είναι μικρό δεν θα πρέπει να επενδύσεις σε μια μεγάλη ντουζιέρα, καθώς θα περιοριστούν όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα και είδη υγιεινής στον χώρο αυτό. Μπορείς να επιλέξεις μια μικρή ντουζιέρα και να την ντύσεις με τα πιο μοντέρνα και όμορφα πλακίδια.

Το σημείο τοποθέτησης της ντουζιέρας είναι αυτή που θα κρίνει το μέγεθος και το σχήμα της. Εάν θες να τοποθετήσεις την ντουζιέρα στο ίδιο σημείο με την παλιά, αυτό θα σε γλιτώσει από νέες υδραυλικές εργασίες.

Τα υλικά κατασκευής της ντουζιέρας είναι αρκετά, αλλά τα πιο γνωστά είναι η πορσελάνη, τα πλακάκια, το ακρυλικό και η πατητή τσιμεντοκονία.
Η πορσελάνη είναι πιο διαδεδομένη στην Ελλάδα. Το υλικό αυτό καθαρίζεται πολύ εύκολα, αλλά παρουσιάζει ευαισθησία στα χτυπήματα.

Η ντουζιέρα που έχει κατασκευαστεί από πλακάκια, προσδίδει ένα μοναδικό αποτέλεσμα, όμως οι αρμοί ανάμεσα στα πλακάκια δεν καθαρίζονται εύκολα.

Η πατητή τσιμεντοκονία έχει τις ρίζες στης στην αρχαία Ελλάδα. Εάν επιλέξεις πατητή τσιμεντοκονία, απέφυγε την χλωρίνη και τα σκληρά απορρυπαντικά.

Το ακρυλικό ως υλικό είναι πολύ ανθεκτικό και καθαρίζεται πολύ εύκολο. Στην αγορά μπορείς να βρεις ντουζιέρα με το υλικό αυτό, σε πολύ οικονομική τιμή.

Πλακάκια μπάνιου - Όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Πλακάκια μπάνιου – Όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Τα πλακάκια μπάνιου δεν αποδίδουν μόνο στιλ στο χώρο, αλλά είναι ιδανικά χάρη στην λειτουργικότητα τους, για αυτό θα πρέπει να είναι ανάλογη και η ποιότητα τους, ανάλογα με το εάν τοποθετηθούν στο δάπεδο οι στους τοίχους. Read more

monterna-mpania

Τα χρώματα που διαθέτουν τα μπάνια σε μοντέρνα σπίτια

Το χρώμα έχει την τάση να αλλάζει τους χώρους δίνοντας τους μια νότα αλλαγής. Εάν κάνετε ανακαίνιση στο μπάνιο σας, ακόμα και εάν αυτή είναι μικρή, σίγουρα θα αναγκαστείτε να αλλάξετε το χρώμα του. Read more

Η γυψοσανίδα στην ανακαίνιση μπάνιου

Η γυψοσανίδα στην ανακαίνιση μπάνιου

Σε μια ανακαίνιση μπάνιου μπορεί να χρησιμοποιηθεί γυψοσανίδα η οποία επιφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Η κατασκευή του μπάνιου με ανθυγρές γυψοσανίδες, φροντίζουν ώστε να αντέξει τον μπάνιο την υγρασία και χρησιμοποιούνται πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Read more