Τι θα πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις ντουζιέρα

Τι θα πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις ντουζιέρα

Εφόσον πραγματοποιείς ανακαίνιση στο μπάνιο σου και ψάχνεις για την ιδανικότερη ντουζιέρα για τον χώρο αυτό, τότε αξίζει να διαβάσεις τα παρακάτω.
Πριν αγοράσεις ντουζιέρα θα πρέπει να σκεφτείς τα τετραγωνικά του μπάνιου. Εάν το μπάνιο σου είναι μικρό δεν θα πρέπει να επενδύσεις σε μια μεγάλη ντουζιέρα, καθώς θα περιοριστούν όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα και είδη υγιεινής στον χώρο αυτό. Μπορείς να επιλέξεις μια μικρή ντουζιέρα και να την ντύσεις με τα πιο μοντέρνα και όμορφα πλακίδια.

Το σημείο τοποθέτησης της ντουζιέρας είναι αυτή που θα κρίνει το μέγεθος και το σχήμα της. Εάν θες να τοποθετήσεις την ντουζιέρα στο ίδιο σημείο με την παλιά, αυτό θα σε γλιτώσει από νέες υδραυλικές εργασίες.

Τα υλικά κατασκευής της ντουζιέρας είναι αρκετά, αλλά τα πιο γνωστά είναι η πορσελάνη, τα πλακάκια, το ακρυλικό και η πατητή τσιμεντοκονία.
Η πορσελάνη είναι πιο διαδεδομένη στην Ελλάδα. Το υλικό αυτό καθαρίζεται πολύ εύκολα, αλλά παρουσιάζει ευαισθησία στα χτυπήματα.

Η ντουζιέρα που έχει κατασκευαστεί από πλακάκια, προσδίδει ένα μοναδικό αποτέλεσμα, όμως οι αρμοί ανάμεσα στα πλακάκια δεν καθαρίζονται εύκολα.

Η πατητή τσιμεντοκονία έχει τις ρίζες στης στην αρχαία Ελλάδα. Εάν επιλέξεις πατητή τσιμεντοκονία, απέφυγε την χλωρίνη και τα σκληρά απορρυπαντικά.

Το ακρυλικό ως υλικό είναι πολύ ανθεκτικό και καθαρίζεται πολύ εύκολο. Στην αγορά μπορείς να βρεις ντουζιέρα με το υλικό αυτό, σε πολύ οικονομική τιμή.