Το μπάνιο δεν είναι τυχαία το αγαπημένο μέρος στο σπίτι πολλών ανθρώπων. Είναι ίσως ο μόνος χώρος στον οποίο πηγαίνουμε μόνοι μας και μπορούμε να χαλαρώσουμε αλλά και να σκεφτούμε. Το μπάνιο είναι εκείνο το μέρος στο οποίο θα αποβάλουμε όλο το στρες της ημέρας με ένα ζεστό ντους. Συνήθως όμως είναι και ένας από τους παραμελημένους χώρους ενός σπιτιού, αφού συνήθως δίνεται βάρος μόνο στη χρηστική πλευρά του. Επιπλέον, συχνά δεν συντηρείται και όπως πρέπει, ειδικά σε ό,τι αφορά τον «τεχνικό εξοπλισμό» του. Για όλους αυτούς τους λόγους, το μπάνιο είναι ένας από τους «πρώτους στόχους» ενός project ανακαίνισης.

Αν λοιπόν έχει έρθει η ώρα να βελτιώσετε ή να ανανεώσετε κι εσείς το μπάνιο σας, ας δούμε τα στάδια της όλης διαδικασίας για να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε και πως.

Τα Στάδια για την Ανακαίνιση Μπάνιου

 

Στάδιο 1: Σχεδιασμός του project

Αφού πάρετε την απόφαση ότι το μπάνιο σας χρειάζεται ανακαίνιση, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν ειδικό για να σας πει τι μπορεί να γίνει στον χώρο σας και αν αυτά που έχετε στο μυαλό σας είναι εφικτά. Στο στάδιο αυτό λοιπόν ένας ειδικός μας θα έρθει στον χώρο σας και θα κάνει μια συζήτηση με σας πάνω σε αυτά που θέλετε να κάνετε στο μπάνιο σας αλλά και μια αυτοψία του χώρου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κάνει και κάποιες μετρήσεις.

Στη συνέχεια, είτε την ίδια μέρα είτε μια επόμενη, θα σας κάνει τις προτάσεις του με βάση τις ανάγκες σας και θα καταλήξετε σε ένα σχέδιο του project, το οποίο και είναι απαραίτητο για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο.

Στάδιο 2: Αναλυτικός σχεδιασμός των εργασιών κι εκτίμηση του κόστους

Σε αυτό το στάδιο θα επισκεφτούν τον χώρο σας διάφοροι ειδικοί, όπως για παράδειγμα ένας υδραυλικός κι ένας ηλεκτρολόγος και θα ελέγξουν ενδελεχώς την κατάσταση του.

Σε αυτό το στάδιο θα μάθετε ποιες ακριβώς εργασίες πρέπει να γίνουν τόσο στο ορατό μέρος του χώρου όσο και στο «κρυμμένο» όπως είναι οι υδραυλικές κι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, οι οποίες και θα πρέπει να αντικατασταθούν αν δεν είναι σε καλή κατάσταση για να μην έχετε προβλήματα στο μέλλον. Στη συνέχεια θα γίνει ο σχεδιασμός των εργασιών των διάφορων συνεργείων.

 

 

Στάδιο 3: Τα νέα είδη υγιεινής

Ανακαίνιση μπάνιου χωρίς αλλαγή ειδών υγιεινής είναι κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει. Στο κατάστημα μας θα βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία από είδη υγιεινής για να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν στον χώρο αλλά και στο στιλ και το γούστο σας. Εννοείται ότι οι ειδικοί μας θα είναι πάντα στο πλευρό σας για να βοηθήσουν να κάνετε τις σωστές επιλογές από τεχνική πλευρά.

Από υδρομασάζ, μέχρι καινούργιου τύπου ντουζιέρες και λεκάνες αλλά και ντουλάπια και άλλους αποθηκευτικούς χώρους, ό,τι και να θέλετε να αλλάξετε ή να προσθέσετε στο μπάνιο σας, τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία.

Στάδιο 4: Εκτέλεση των εργασιών

Εδώ πλέον τα σχέδια θα πάρουν «σάρκα και οστά» και ο χώρος σας θα αποκτήσει νέα ατμόσφαιρα και πνοή.

Εννοείται ότι οι εργασίες δεν θα κρατήσουν πολλές μέρες και θα γίνουν σε συνεννόηση με σας και πάντα με τεράστιο σεβασμό προς την ακεραιότητα και την καθαριότητα του σπιτιού σας.