Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις ανακαίνιση μικρού μπάνιου τιμές

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις ανακαίνιση μικρού μπάνιου τιμές

Η ανακαίνιση μπάνιου είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία η οποία ανάλογα με το μέγεθος της μπορεί να έχει και μεγάλη διάρκεια και κόστος.

Πολλοί κάνουν το μεγάλο λάθος να υπολογίζουν το κόστος και το μέγεθος των εργασιών που χρειάζονται για μία ανακαίνιση με βάση το μέγεθος του μπάνιου, πράγμα που συχνά οδηγεί σε πολύ λανθασμένες εκτιμήσεις αλλά και προσδοκίες σχετικά με το κόστος και τις προσφορές. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά μία ανακαίνιση σε ένα μικρό μπάνιο μπορεί να έχει κόστος υπερδιπλάσιο από αυτό σε ένα μεγάλο. Οι κύριοι διαμορφωτές των τιμών δεν είναι το μέγεθος του χώρου αλλά η παλαιότητα των σωληνώσεων και του εξοπλισμού.

Όσο μικρό και να είναι το μπάνιο σας λοιπόν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ανακαίνιση μικρού μπάνιου τιμές δεν θα είναι απαραίτητα και μικρές. Ας δούμε ορισμένους παράγοντες που μπορούν να τις επηρεάσουν έτσι ώστε να έχετε μια πιο καθαρή και «νηφάλια» εικόνα για τη διαμόρφωση του budget σας αλλά και για το που πρέπει να κυμαίνονται οι διάφορες προσφορές που θα σας γίνουν.

Η παλαιότητα των σωληνώσεων

Αν το σπίτι σας είναι πάνω από 20 ή 25 ετών τότε το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε πριν να ξεκινήσετε να σχεδιάσετε μία ανακαίνιση του μπάνιου σας είναι να ελέγξετε τους σωλήνες σας με τη βοήθεια ενός ειδικού. Οι σωλήνες φθείρονται πολύ με το πέρασμα του χρόνου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαρροές και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ακόμη και να σπάνε προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Αν οι σωλήνες σας είναι παλιοί και χρήζουν αλλαγής, θα πρέπει ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ να τους αλλάξετε. Το κόστος της αλλαγής σωλήνων να υπολογίζετε ότι θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος του budget σας.

Οι αλλαγές στον εξοπλισμό

Μία από τις πιο συνηθισμένες εργασίες στην ανακαίνιση μικρών μπάνιων είναι η απομάκρυνση της μπανιέρας και η αντικατάσταση της από ντουζιέρα. Αυτό γίνεται για εξοικονόμηση χώρου καθώς οι μπανιέρες είναι λίγο – πολύ άχρηστες για τους περισσότερους από εμάς και οι ντουζιέρες ταιριάζουν καλύτερα στα μικρά μπάνια. Μία τέτοια αλλαγή συνήθως απαιτεί και μεταβολές στα υδραυλικά, οπότε θα παίξει και αυτή έναν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής.

Οι ηλεκτρολογικές εργασίες

Οι ανακαινίσεις μπάνιων, μεγάλων και μικρών, συχνά περιλαμβάνουν και την αλλαγή του φωτισμού ή τη μετακίνηση πρίζων και γενικά κάποιων ηλεκτρολογικών εργασιών. Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να κάνετε τέτοιου τύπου αλλαγές, τότε θα πρέπει να μπει κι ένα ηλεκτρολογικό συνεργείο στο σπίτι σας, οπότε η τιμή του όλου project θα ανέβει αφού θα πρέπει να πληρώσετε για τα υλικά αλλά και για τα εργατικά. Γενικά, όσο λιγότερα συνεργεία μπλεχτούν στην ανακαίνιση, τόσο το καλύτερο, πράγμα που μας φέρνει στον επόμενο παράγοντα.

Ο αριθμός των εργολάβων

Μία ανακαίνιση μικρού μπάνιου θα χρειαστεί σίγουρα έναν υδραυλικό, αυτός όμως δεν είναι και ο μόνος μάστορας που θα εργαστεί σε αυτήν. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστεί κι ένας πλακάς ενώ δεν αποκλείεται, όπως είπαμε και προηγουμένως, να χρειαστεί κι ένας ηλεκτρολόγος. Επιπλέον, πιθανότατα θα εμπλακεί στην όλη διεργασία κι ένας διακοσμητής ή ακόμη και αρχιτέκτονας για να κάνει το σχέδιο των εργασιών. Η τιμή μιας ανακαίνισης λοιπόν σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται και από το πλήθος των ανθρώπων που θα εργαστούν σε αυτή. Εννοείται πως μπορείτε να βρείτε τους μάστορες αυτούς μόνοι σας, αλλά εμείς προτείνουμε να αποταθείτε σε ένα τεχνικό γραφείο. Ένας μάστορας ελεύθερος επαγγελματίας κοστίζει πολύ παραπάνω από έναν συνεργάτη ή υπάλληλο τεχνικής εταιρείας.

Τα υλικά

Εννοείται ότι το κόστος των υλικών και των ειδών υγιεινής που θα χρησιμοποιηθούν στην ανακαίνιση θα επηρεάσουν και το κόστος της. Η τιμή των υλικών πολλές φορές συνδέεται με την ποιότητα τους κι άλλες φορές όχι και τόσο καθώς δεν πληρώνεται για ποιότητα κατασκευής και υλικών αλλά για το design. Όπως και να έχει, καλό θα ήταν να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε τιμή και ποιότητα. Ένα τεχνικό γραφείο σίγουρα θα σας προσφέρει υλικά και είδη υγιεινής σε καλύτερες τιμές από το εμπόριο.

Comments for this post are closed.