Τα είδη υγιεινής πάντα ταλαιπωρούνται πολύ με αποτέλεσμα να παλιώνουν εύκολα και να χάνουν τόσο την αισθητική όσο και τη χρηστική τους αξία, όσο καλά κατασκευασμένα και να είναι. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι οι ανακαινίσεις μπάνιου και οι αντικαταστάσεις ειδών υγιεινής είναι όλο και πιο συχνές, ειδικά στα πιο παλιά σπίτια ή και σε πιο καινούργια που έχουν τα «εργολαβικά» είδη υγιεινής στο μπάνιο τους.

Επιπλέον, οι ανακαινίσεις μπάνιου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανανεωθούν οι σωληνώσεις της ύδρευσης και της αποχέτευσης στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και για να γίνει τοποθέτηση ειδών υγιεινής σε άλλες θέσεις για να αλλάξει η διαρρύθμιση του χώρου. Η αλλαγή ειδών υγιεινής και η αλλαγή της τοποθεσίας τους είναι από τις πιο δημοφιλείς διαδικασίες ανακαίνισης που γίνονται στις μέρες μας.

Η μετακίνηση και η τοποθέτηση ειδών υγιεινής σίγουρα δεν είναι μια απλή διαδικασία, ωστόσο ένα συνεργείο από σωστούς επαγγελματίες μπορεί να ολοκληρώσει τις απαραίτητες εργασίες σωστά και γρήγορα. Τα στάδια της όλης διαδικασίας είναι τα ακόλουθα:

 

Στάδιο πρώτο: επίσκεψη χώρου κι εκτίμηση του έργου

Εννοείται ότι πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση από πλευράς του συνεργείου, θα πρέπει να επισκεφτεί τον χώρο σας ένας ειδικός και να δει με τα ίδια του τα μάτια το μπάνιο σας αλλά και να μιλήσει μαζί σας για να δει τι αλλαγές κι εργασίες θέλετε να κάνετε και ποιες μπορούν να γίνουν. Αν σκέφτεστε την αλλαγή διαρρύθμισης του μπάνιου σας και την μετακίνηση ειδών υγιεινής, ο ειδικός θα σας πει τι μπορεί να γίνει και τι όχι με βάση το μέγεθος, το σχήμα αλλά και τις υποδομές του μπάνιου σας.

Σε αυτό το στάδιο θα σας πει και αν χρειάζεται να αλλάξετε και τις σωληνώσεις στο μπάνιο λόγω παλαιότητας.

Στάδιο δεύτερο: Επιλογή νέων ειδών υγιεινής

Αφού καταλήξετε στη νέα διάταξη του μπάνιου σας ή στις προδιαγραφές των νέων ειδών υγιεινής σας, οι ειδικοί στο κατάστημα μας θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα κατάλληλα είδη που όχι μόνο θα ταιριάζουν άψογα με το χώρο σας, αλλά θα συνάδουν και τέλεια με τις ανάγκες και φυσικά με την αισθητική σας.

Αφού καταλήξετε στα νέα σας είδη υγιεινής, θα κανονιστεί η μεταφορά τους στο σπίτι σας και θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη τοποθέτηση τους.

Στάδιο τρίτο: Εργασίες

Στο στάδιο αυτό θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την αναδιαμόρφωση του μπάνιου σας για να πάρει τη μορφή που θέλετε ή για να τοποθετηθούν τα καινούργια σας είδη υγιεινή. Σε πρώτη φάση λοιπόν θα αφαιρεθούν τα παλιά είδη υγιεινής και στη συνέχεια, σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει να κάνετε κι αντικατάσταση των σωλήνων, θα γίνει και η αφαίρεση πλακιδίων και τα απαραίτητα σκαψίματα.

Στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την τοποθέτηση των νέων ειδών υγιεινής στις καινούργιες τους θέσεις ή απλά στις θέσεις των παλιών. Στο τέλος της διαδικασίας, θα αποκτήσετε ένα πολύ όμορφο, ανανεωμένο και πιο μοντέρνο και λειτουργικό μπάνιο.