Έχετε ερωτήσεις για τα πακέτα ανακαίνισης μπάνιου; Εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις!

Έχετε ερωτήσεις για τα πακέτα ανακαίνισης μπάνιου; Εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις!

Η ανακαίνιση μπάνιου είναι μία από τις πρώτες αναβαθμίσεις που γίνονται σε ένα σπίτι όχι μόνο γιατί απλά ανεβάζει τη μεταπωλητική του αξία, αλλά κι επειδή μπορεί να κάνει έναν τόσο σημαντικό χώρο πιο πρακτικό και πιο ικανοποιητικό από αισθητική άποψη.

Μία ανακαίνιση όμως κάθε άλλο παρά απλή δεν είναι με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών και όχι μόνο να μην ανακαινίζουν το μπάνιο ή οποιονδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού τους απλά και μόνο επειδή ανησυχούν για το κόστος της όλης διαδικασίας αλλά και για τον χρόνο που θα διαρκέσει.

Τα καλά νέα για όσους ενδιαφέρονται να ανακαινίσουν το μπάνιο τους ή να κάνουν ανακαίνιση σε κάποιο άλλο συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού τους ή ακόμη και γενική είναι ότι πλέον τα τεχνικά γραφεία διαθέτουν ειδικά πακέτα που καλύπτουν σχεδόν όλες τις εργασίες. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε λοιπόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα πακέτα ανακαίνισης μπάνιου.

Γιατί να προτιμήσω ένα πακέτο;

Βασικά ο νούμερο ένα λόγος για να προτιμήσετε ένα πακέτο ανακαίνισης είναι ότι έτσι θα γλυτώσετε τον κόπο του να ψάξετε ξεχωριστά για τον μάστορα που θα χρειαστείτε για κάθε εργασία της ανακαίνισης. Επιπλέον, δεν θα ασχοληθείτε με το να κλείσετε ραντεβού με τον κάθε έναν από αυτούς σε μέρες και ώρες που θα βολεύουν τόσο εσάς όσο και τους άλλους μάστορες.

Γενικά, αν ποτέ χρειαστήκατε μάστορα είμαι σίγουρος ότι το να κανονίσετε την επίσκεψη του στο χώρο σας ήταν το πιο δύσκολο μέρος της υπόθεσης αφού συχνά όχι μόνο δεν έχουν δυνατότητα να κλείσουν συγκεκριμένα ραντεβού, αλλά δεν τηρούν και αυτά που κλείνουν. Προτιμώντας ένα πακέτο τεχνικής εταιρείας λοιπόν δεν θα ανακατευθείτε καθόλου με τους μάστορες και θα οργανώσουν αυτοί το όλο έργο.

Ένα πακέτο είναι πιο οικονομικό από τη ξεχωριστή μίσθωση μαστόρων;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι σίγουρα ναι. Ο λόγος που το λέμε με τόση σιγουριά είναι το γεγονός ότι ένας μάστορας είναι ελεύθερος επαγγελματίας, οπότε θα προσπαθήσει να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος από κάθε δουλειά του. Οι μάστορες ενός γραφείου όμως είναι είτε υπάλληλοι είτε συνεργάτες του εν λόγω γραφείου, οπότε είναι μισθωτοί και η αμοιβή τους δεν είναι ο κύριος παράγοντας που θα καθορίσει το κόστος ενός έργου.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα πακέτο ανακαίνισης μπάνιου;

Τα καλά και σωστά πακέτα ανακαίνισης μπάνιου είναι αυτά που περιλαμβάνουν ΟΛΕΣ τις εργασίες. Πολλοί πιστεύουν ότι μία ανακαίνιση μπάνιου απαιτεί μόνο έναν υδραυλικό και καινούργια είδη υγιεινής, ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστείτε έναν πλακά για να αντικαταστήσει τα πλακίδια σε όλο το μπάνιο ή τουλάχιστον αυτά που θα σπάσουν κατά τις εργασίες. Επιπλέον, συχνά χρειάζεται και ηλεκτρολόγος, ειδικά αν πρόκειται για εκτεταμένη ανακαίνιση στην οποία θα αλλάξει και η διαρρύθμιση του μπάνιου.

Ένα σωστό πακέτο λοιπόν θα πρέπει να περιλαμβάνει ΟΛΟΥΣ τους μάστορες και όλες τις εργασίες. Καλό θα ήταν να περιλαμβάνει και τα υλικά, ωστόσο αυτά μπορείτε να τα αγοράσετε και μόνοι σας – πάντα σύμφωνα με τις συμβουλές και τις υποδείξεις των ειδικών.

Πως θα επιλέξω το κατάλληλο πακέτο για μένα;

Για να μπορεί να σας προσφέρει ένα γραφείο ένα πακέτο – είτε θα πρόκειται για ένα που θα έχουν ήδη έτοιμο είτε για ένα που θα δημιουργηθεί ειδικά για σας – θα πρέπει να γνωρίζουν ποιες εργασίες θέλετε να κάνετε.

Εσείς λοιπόν θα πρέπει να σκεφτείτε πρώτα σε γενικές γραμμές πως θέλετε να γίνει το μπάνιο σας και στη συνέχεια να κανονίσετε μία επίσκεψη με έναν ειδικό ενός τεχνικού γραφείου ο οποίος θα δει τι θέλετε να κάνετε και θα σας προτείνει τις απαραίτητες εργασίες.

Έτσι θα καταλήξετε και σε ένα από τα πακέτα που θα έχει να σας προσφέρει το εκάστοτε γραφείο. Εννοείται πως αν σας παίρνει το μπάτζετ σας μπορείτε να επιλέξετε και πακέτα που θα έχουν κι εργασίες που δεν είχατε σκεφτεί αρχικά, όπως ας πούμε την αντικατάσταση επίπλων μπάνιου, αλλά θα πρέπει ΣΙΓΟΥΡΑ το πακέτο που θα επιλέξετε να περιλαμβάνει τουλάχιστον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες εργασίες για το αρχικό σας όραμα.