4 συμβουλές για χαμηλό ανακαίνιση μπάνιου κόστος

4 συμβουλές για χαμηλό κόστος ανακαίνισης μπάνιου

Η ανακαίνιση μπάνιου είναι από τις πιο συχνές ανακαινίσεις που γίνονται σε ένα σπίτι και ο λόγος γι’ αυτό είναι πολύ απλός: το μπάνιο είναι ένα δωμάτιο που προσφέρει μεγάλη αξία σε ένα σπίτι.

Ένα ανανεωμένο και σύγχρονο μπάνιο είναι σίγουρα ένα πολύ καλό μπόνους για όποιον σκέφτεται να πουλήσει το σπίτι του και γενικά αποτελεί μια αναβάθμιση που προσθέτει αρκετό πρεστίζ και πολυτέλεια σε ένα σπίτι.

Επιπλέον, σε κάποια παλιότερα σπίτια μία ανακαίνιση μπάνιου είναι απαραίτητη για να γίνουν κάποιες αλλαγές στους σωλήνες αλλά και σε άλλα μέρη του εξοπλισμού του μπάνιου τα οποία μπορεί από τον καιρό να έχουν παρουσιάσει ή να είναι έτοιμα να παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα.

Όποιος και να είναι ο λόγος που θα επιλέξετε να κάνετε την ανακαίνιση σας όμως είναι σίγουρο ότι ένα πράγμα θα έρθει πρώτα στο μυαλό σας: το κόστος. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να κρατήσετε το ανακαίνιση μπάνιου κόστος στα μέτρα του πορτοφολιού σας έτσι ώστε να μην σπαταλήσετε άσκοπα χρήματα.

Θέστε το budget σας

Αν αφήσετε τους εκτιμητές να σας προτείνουν εργασίες και γενικά να σας πουν τι πρέπει να γίνει στο μπάνιο σας, να είστε σίγουροι ότι θα ακούσετε εξωφρενικά κόστη. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό και λογικό αφού είναι επαγγελματίες και θέλουν να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Καλό είναι λοιπόν να ξεκαθαρίστε από την αρχή τις προσθέσεις σας και να τους πείτε πόσα μπορείτε να ξοδέψετε έτσι ώστε να σας κάνουν μια προσφορά με βάση αυτά τα χρήματα. Ανάλογα τη παλαιότητα του σπιτιού σας πάντως να ξέρετε ότι μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσετε πάνω από το χιλιάρικο.
Επιλέξτε το σωστό τεχνικό γραφείο

Μία ανακαίνιση μπάνιου είναι πολύπλοκη υπόθεση και καλό είναι να γίνει από ένα γραφείο που να ειδικεύεται σε αυτού του είδους εργασίες. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι που θα φέρουν εις πέρας τις εργασίας θα είναι σωστά καταρτισμένοι και δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε ξεχωριστά για μάστορες για τη κάθε εργασία. Επιπλέον, ένα σωστό γραφείο μπορεί και να σας προσφέρει και τα υλικά οπότε και να σας κάνει μία ολοκληρωμένη προσφορά που να περιλαμβάνει τόσο τα υλικά όσο και τα εργατικά. Να είστε σίγουροι ότι οι τιμές των υλικών που θα σας δώσει το γραφείο θα είναι καλύτερες από αυτές που θα βρείτε στα καταστήματα με δομικά είδη.

Ξοδέψτε έξυπνα

Αν το σπίτι σας είναι παλιό και χρειάζονται αλλαγή οι σωληνώσεις του μπάνιου σας, καλό θα ήταν να δώσετε έμφαση σε αυτές τις εργασίες και όχι στις άλλες που θα είναι πιο «αισθητικού» χαρακτήρα. Ακόμα και αν χρειαστεί να θυσιάσετε κάποιες από τις εργασίες που θέλατε να κάνετε για να γίνει η αλλαγή σωληνώσεων, μην το σκεφτείτε καν. Αν οι σωλήνες του μπάνιου σας σπάσουν οι ζημιές που θα προκληθούν θα είναι σίγουρα πολλαπλάσιες του κόστους της αλλαγής σωλήνων. Αν αλλάζετε είδη υγιεινής, μην πάρετε τα πιο φθηνά ακόμη και αν έτσι το έργο θα ξεφύγει λίγο από το μπάτζετ γιατί σε αυτές τις αγορές ισχύει πολύ το ρητό «’ο,τι δίνεις, παίρνεις».

Πάρτε πολλές εκτιμήσεις

Το internet θα σας βοηθήσει να βρείτε πολλά τεχνικά γραφεία. Καλέστε όσα περισσότερα μπορείτε έτσι ώστε να έρθουν οι εκτιμητές τους στο χώρο τους και να σας κάνουν διαφορετικές προσφορές. Έτσι θα πάρετε μία καλή ιδέα για το γενικό κόστος των εργασιών και θα μπορέσετε να διαπραγματευτείτε μια τιμή που πραγματικά θα σας καλύψει και θα σας συμφέρει. Αν δείτε ότι τι κόστος και οι εργασίες που σας προτείνει κάποιος διαφέρουν πολύ από τον μέσο όρο, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, καλό θα ήταν να προσέξετε γιατί μάλλον κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα.

Όπως μπορείτε να δείτε το ανακαίνιση μπάνιου κόστος δεν είναι ανάγκη να είναι μεγάλο, αρκεί να σκεφτείτε έξυπνα και να κάνετε μία προεργασία. Το πιο σημαντικό είναι να θέσετε εσείς ένα λογικό μπάτζετ.