Πετύχετε χαμηλές υδραυλικές εργασίες τιμές με αυτές τις συμβουλές

Πετύχετε χαμηλές υδραυλικές εργασίες τιμές με αυτές τις συμβουλές

Ένα σπίτι σίγουρα έχει και κάποια έξοδα συντήρησης τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι και αρκετά.

Κάποιες εργασίες σίγουρα κοστίζουν περισσότερο από άλλες και ι υδραυλικές εργασίες γενικά θεωρούνται από τις πιο ακριβές αλλά και τις πιο «τρομακτικές» για τους ιδιοκτήτες σπιτιών. Ο λόγος γι’ αυτό είναι απλά το γεγονός ότι συχνά απαιτείται σκάψιμο από τη μεριά των υδραυλικών, ειδικά αν το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και σε σημείο που δε φαίνεται. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι σωληνώσεις είναι καλό να ελέγχονται αλλά και να αλλάζονται με τη πάροδο του χρόνου, ωστόσο πολλοί ιδιοκτήτες φοβούμενοι κυρίως το κόστος, αμελούν να προβούν στις απαραίτητες εργασίες.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι εργασίες αυτές πρέπει να γίνουν ακόμη και αν έχουν προληπτικό χαρακτήρα. Ένα πρόβλημα στα υδραυλικά σας άλλωστε μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τόσο στο δικό σας σπίτι όσο και σε γειτονικά, ειδικά αν μένετε σε μονοκατοικία. Μία ανακαίνιση μπορεί να είναι η καλύτερη ευκαιρία να ασχοληθείτε με τα υδραυλικά σας, αφού έτσι κι αλλιώς θα γίνουν εργασίες στο σπίτι σας. Όπως και να έχει μπορείτε να βρείτε χαμηλές υδραυλικές εργασίες τιμές, ας δούμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν!

Αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε

Αυτό εννοείται είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γίνει. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας αν θέλετε απλά να κάνετε έναν έλεγχο στα υδραυλικά σας και επισκευή ή αντικατάσταση των προβλημάτων, αν θέλετε να αλλάξετε ολικά τις σωληνώσεις σε όλο το σπίτι σας ή αν θέλετε να κάνετε αλλαγές στη κουζίνα ή το μπάνιο σας. Το γενικό έργο είναι αυτό που θα καθορίσει και ποιες μικρότερες εργασίες θα πρέπει να γίνουν και το που θα πρέπει να απευθυνθείτε.

Κάντε την έρευνα σας

Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εμπιστευθείτε τον πρώτο μάστορα που θα συναντήσετε, γιατί το λέμε αυτό; Γιατί όσο αξιόπιστος και «καλό παιδί» και να φαίνεται, αυτό δε σημαίνει ότι από άποψη τιμών δε θα είναι «Φαρμακείο». Χρησιμοποιείστε το internet για να βρείτε τους υδραυλικούς της περιοχής σας και όχι μόνο και κλείστε ραντεβού με αρκετούς από αυτούς για να έρθουν στο σπίτι και να κάνουν εκτίμηση του έργου σας και στη συνέχεια να σας καταθέσουν και κάποια προσφορά. Από εκεί και μετά μπορείτε να προχωρήσετε σε διαπραγματεύσεις και φυσικά να αποκλείσετε μερικούς σαν μη συμφέροντες.

Ξεκαθαρίστε τι περιλαμβάνει κάθε προσφορά

Αν μία προσφορά σας φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, τότε μάλλον κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα. Το πιο συχνό κόλπο που κάνουν ο υδραυλικοί είναι να κρύβουν διάφορες χρεώσεις και να μην ξεκαθαρίζουν τι ακριβώς προσφέρουν στα πακέτα τους. Μπορεί για παράδειγμα να μην περιλαμβάνουν το κόστος των υλικών ή να καλύπτουν το κόστος μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό. Για να μη βρεθείτε λοιπόν προ δυσάρεστων εκπλήξεων και τσακωμών, καλό θα ήταν να είστε 100% σίγουροι σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει η κάθε προσφορά πριν να την λάβετε σοβαρά υπόψη. Να προσέχετε λοιπόν πάντα τα λεγόμενα ψιλά γράμματα και να είστε και λίγο υποψιασμένοι. Εν ανάγκη, σημειώστε σε ένα χαρτί τις ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε σε όλους τους μάστορες. Το ιδανικό θα ήταν μια προσφορά που να καλύπτει τα πάντα από εργατικά μέχρι και υλικά.

Απευθυνθείτε σε ένα τεχνικό γραφείο για μεγάλα έργα

Ένα τεχνικό γραφείο ειδικεύεται στις σύνθετες εργασίες και στις ανακαινίσεις. Αν οι υδραυλικές εργασίες που θέλετε να κάνετε δεν είναι κάτι απλό όπως μία απόφραξη ή μια αλλαγή βρύσης, τότε καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε ένα τέτοιο γραφείο. Ένα τεχνικό γραφείο έχει πολλούς τεχνικούς διαφορών ειδικοτήτων στη διάθεση του, οπότε θα γλυτώσετε από τον κόπο του ψαξίματος. Επιπλέον, οι τιμές τους είναι πολύ πιο οικονομικές από αυτές των μεμονωμένων μαστόρων αφού στην ουσία οι τεχνικοί είναι υπάλληλοι και όχι ελεύθεροι επαγγελματίες. Τέλος, πολλά γραφεία μπορούν να σας εξασφαλίσουν προνομιακές τιμές και για τα υλικά.